La Fundació Trinidad Alfonso presenta la sisena edició del Projecte FER

Abril 13, 2018

La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat este matí la sisena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa destinada a impulsar i promocionar els esportistes de la Comunitat Valenciana, i donar-los suport. L’acte de presentació s’ha celebrat en L’Alqueria del Basket i ha representat el tret d’eixida a una edició que incorpora moltes novetats i que, el 2018, travessa l’equador de l’actual cicle olímpic, que confluirà en els Jocs de Tòquio 2020.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso amb una inversió de prop d’un milió d’euros, enguany compta amb un total de 127 esportistes, enfront dels 121 de la passada edició. El seu creixement en nombre d’integrants i de disciplines és constant des del moment del seu naixement, l’any 2013. Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: ‘Elit’, ‘Promeses’i ‘Viver’. Els 28 esportistes inclosos en la categoria ‘Elit’, tots d’alt nivell internacional, rebran una ajuda de 15.000 euros; els 39 que formen part de ‘Promeses’, nivell que integra esportistes de primera línia nacional i que ja comencen a despuntar en competicions internacionals, seran premiats amb 7.500 euros. Finalment, els 60 integrants de ‘Viver’, jóvens talents que ja han aconseguit èxits en les divisions de formació, tindran una ajuda de 2.000 euros.

Durant la celebració de l’acte de presentació del FER 2018, Juan Roig es va mostrar “orgullós de compartir este projecte amb estos 127 excel·lents esportistes que, a més, s’esforcen cada dia com a estudiants i professionals i, sobretot, per ser millors persones”. Roig va subratllar que els components seleccionats “ho han sigut pels seus propis mèrits, ací no hi ha recomanats”.

El Projecte FER 2018 presenta dos grans novetats. D’una banda, una línia d’ajuda destinada als entrenadors de la Comunitat Valenciana. Enguany són deu els tècnics beneficiaris. Les ajudes oscil·len entre els 6.000 i els 4.000 euros, segons la categoria a la qual pertanguen els esportistes als quals entrenen. Amb esta iniciativa, la Fundació Trinidad Alfonso pretén que la Comunitat Valenciana siga un focus d’atracció i gestió del talent esportiu. La segona novetat consistix en la creació d’uns premis per als clubs que més integrants aporten a l’equip FER. En esta primera edició, les entitats reconegudes són: el Playas de Castellón, el Club Olimpo Sedaví, el Club de Córrer El Garbí de Gandia i el Club Nàutic de Xàbia. Trini Roig va ser l’encarregada d’entregar als clubs este reconeixement en forma de trofeu confeccionat pels usuaris de la Fundació Roig Alfonso.

El president de la Fundació Trinidad Alfonso s’ha congratulat també per l’increment, de 6 a 9, dels components de la categoria“ReFERents, esportistes que han pertangut al FER en els últims anys, que van competir en els Jocs de Rio 2016, però que no preveuen participar en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ja que es troben en plena transició de l’esport al màxim nivell a altres etapes formatives o d’emprenedoria. A Laura Gómez, Concha Montaner, Sugoi Uriarte, Matías Tudela, César Sempere i David Casinos, “ReFERents”en 2017, s’han unit enguany les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, subcampiones en els Jocs de Rio, i la judoka paralímpica Mónica Merenciano.

Durant l’acte, que va ser retransmés en directe per streaminga través dels canals de LaLiga4Sports, la Fundació Trinidad Alfonso va reconéixer els esportistes de les universitats valencianes amb millors expedients acadèmics. Estos premis, que estan vinculats a la iniciativa Uniesport, programa desenvolupat per la Fundació i les set universitats de la Comunitat Valenciana, van ser entregats per Fernando Roig.

Juan Roig també va destacar l’existència de les conegudes com a “FER Futur”un programa de beques de tecnificació que la Fundació Trinidad Alfonso concedix a jóvens talents de les Federacions de judo, natació i vela. Tot això encaminat, va afegir Roig, “al fet que entre tots contribuïm a construir i ens creguem que la Comunitat Valenciana és la Comunitat de l’Esport i de l’Esforç”.

A més de reunir una gran quantitat de representants de l’esport valencià, l’acte ha comptat amb la presència d’Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol, de membres del Comité Paralímpic Espanyol, i també de destacats representants de l’esport i la societat civil de la Comunitat Valenciana.