La Fundació Trinidad Alfonso presenta la setena edició del Projecte FER

Abril 9, 2019

La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat este matí la setena edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa que concedix ajuda econòmica i visibilitat als esportistes de la Comunitat Valenciana. Per segon any consecutiu, l’acte de presentació s’ha celebrat en L’Alqueria del Basket, que ha sigut el tret d’eixida a una edició molt especial, ja que coincidix amb el curs previ als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso i amb una inversió que ronda el milió d’euros, enguany té un total de 126 components, distribuïts en 32 modalitats esportives. Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: “Elit”, “Promeses” i “Viver”. Els 30 esportistes inclosos en la categoria “Elit”, tots d’alt nivell internacional, rebran una ajuda de 18.000 euros; els 36 que formen part de “Promeses”, nivell que integra esportistes de primera línia nacional i que ja comencen a despuntar en competicions internacionals, percebran 7.500 euros. Finalment, els 60 integrants de “Viver”, jóvens talents que ja han aconseguit èxits en les divisions inferiors, rebran una assignació de 3.000 € per a aquells que hagen aconseguit resultats nacionals i internacionals, o de 2.000 € per als qui hagen complit requisits només per una d’estes dos vies.

A més, igual que durant l’any passat, el Projecte FER 2019 també manté l’annex de FER Entrenadors, la línia de suport a alguns dels millors tècnics de la Comunitat Valenciana. Segons el nombre d’esportistes entrenats i segons la categoria a la qual pertanguen, les ajudes per als entrenadors oscil·len entre els 4.000 i els 7.500 €. En esta segona edició, són 13 els beneficiaris, tres més que l’any 20188.

Durant la celebració de l’acte de presentació del FER 2019, Juan Roig es va mostrar “orgullós de compartir este projecte amb estos 126 excel·lents esportistes que, a més, s’esforcen cada dia com a estudiants i professionals i, sobretot, per ser cada dia millors persones”. El president de la Fundació Trinidad Alfonso va rebre durant l’esdeveniment el reconeixement per part del Comité Olímpic Espanyol a la seua labor de mecenatge i suport a l’esport. El president del COE, Alejandro Blanco, va estar present en L’Alqueria del Basket i va entregar a Juan Roig el reconeixement Valors Olímpics.

En referència a este guardó, concedit per Alejandro Blanco, Roig va indicar: “Ens alegra molt tindre-vos ací, que formeu part del nostre dia a dia, i que ens entregueu este reconeixement dels ‘Valors Olímpics’ ací a València, en la nostra terra. Este projecte de Mecenatge va nàixer fa més de 30 anys amb el Valencia Basket, i des de 2012 sumem la Fundació. Ens fa falta la tercera pota, que és la construcció d’un Arena per a la Comunitat Valenciana i Espanya, per a 17.000 espectadors”, va agrair Juan Roig.

El president de la Fundació Trinidad Alfonso va recordar quins són els valors que mouen la Fundació: “Porta el nom de ma mare, que és la persona que en la meua vida encarna millor els valors de l’esforç i un dels principis més importants que m’han inspirat a mi i als meus germans: en esta vida, per a rebre, primer has de donar”.

En la seua intervenció, Juan Roig va repetir el seu desig que “50 esportistes del Projecte FER competisquen en els pròxims Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020”. A més, es va referir a un altre dels grans projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, la Marató i Mitja Marató Valencia: “Hem aconseguit el rècord del món masculí i femení en mitja marató i ara només ens queda aconseguir el mateix, però en la marató. Ja som la millor marató d’Espanya i una de les millors d’Europa, només falta la guinda, el desitjat rècord del món”, va comentar Roig.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de personalitats del món de l’esport valencià i espanyol. Entre altres, Jordi Bertomeu (director executiu de l’Eurolliga de bàsquet); presidents de federacions espanyoles com Jesús Carballo (gimnàstica), Raúl Chapado (atletisme) o Francisco Blázquez (handbol); Fernando Roig (president del Villareal CF); Quico Catalán (president del Levante UD), i els ja habituals en este acte representants del Valencia Basket Club, Paco Raga i Vicente Solá.

Durant l’acte es van entregar els premis UniEsport als esportistes amb millors expedients acadèmics en les set universitats de la Comunitat Valenciana. L’entrega d’estos reconeixements va ser a càrrec de Fernando Roig i Trini Roig.

25 milions deuros en esport a la Comunitat

Aprofitant la presentació del Projecte FER, la Fundació Trinidad Alfonso va presentar també la seua Memòria de resultats de l’any 2018, juntament amb la inversió del seu únic mecenes i president, de la qual es desprén que Juan Roig ha invertit 11 milions d’euros en la Fundació per a impulsar el mig centenar de projectes que s’han durt a terme en 2018.

No obstant això, esta xifra és només una part del que ha aportat Juan Roig a l’esport de la Comunitat Valenciana en l’últim any. En total, la inversió és de 25 milions d’euros en esport l’any 2018. A estos 11 milions d’euros que ha rebut la Fundació cal sumar el que ha invertit en el Valencia Basket Club, 14 milions d’euro.

Els 11 milions d’euros que ha invertit en la Fundació Trinidad Alfonso s’han destinat a prop de mig centenar de projectes, entre els quals destaquen la Marató i Mitja Marató Valencia, als quals es va sumar en 2018 una fita irrepetible: el Mundial de Mitja Marató. A més, la Fundació ha vertebrat la seua activitat de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana en diferents projectes que l’han ajudat a complir els seus objectius fundacionals.

Destaca també la seua labor per a potenciar l’esport turístic a través de la iniciativa Programa de Suport a Competicions i el llançament de la marca Comunitat de l’Esport, que pretén posicionar la Comunitat Valenciana com un referent nacional i internacional, a més d’ordenar l’esport que es practica i organitza en les tres províncies.