La Fundació Trinidad Alfonso i el ReFERent César Sempere impulsen la creació d’un nou camp de rugbi a Picanya

Febrer 9, 2021

La província de València tindrà d’ací a poc de temps un nou camp de rugbi. Es tracta d’una instal·lació de nova creació que se situarà a la localitat de Picanya, un projecte ideat pel jugador de rugbi César Sempere, exesportista olímpic del Projecte FER i actual ReFERent. Per a dur-ho a terme, Sempere compta amb la col·laboració i l’impuls de la Fundació Trinidad Alfonsoi la total implicació de l’Ajuntament de Picanyaque ha vist el projecte com una oportunitat de dinamitzar l’activitat esportiva de la localitat.

Encara que la prioritat en l’ús del camp correspondrà al club valencià Tatami, la resta de clubs de rugbi de València i la mateixa federació valenciana podran fer ús de les instal·lacions. No en va, eixe és un dels objectius que es perseguix amb esta construcció, descongestionar els pocs camps de rugbi que hi ha actualment a la ciutat de València i l’àrea metropolitana. La previsió és que el camp, que s’anomenarà Campovali està homologat per World Rugby per a la celebració d’esdeveniments i partits internacionals, estiga a la disposició dels equips de rugbi de la ciutat a partir de la segona quinzena de febrer.

El projecte sorgix per a suplir la falta de instal·lacions de rugbi

César Sempere explica com naix el projecte: “Des de la Federació Valenciana i els diferents clubs s’estava fent una gran faena i el creixement era imparable, per això vam detectar que hi havia una carència d’instal·lacions per a donar resposta a la demanda. Vaig plantejar el projecte a la Fundació Trinidad Alfonso en 2017 i per mediació de l’ajuntament, el col·legi La Gavina i la resta d’implicats, hem treballat per a portar un camp homologat i poder, no solament suplir la falta d’instal·lacions, sinó també esdeveniments internacionals, ja que el camp està homologat per World Rugbi per a disputar este tipus d’esdeveniments”. A més, Sempere va voler “agrair personalment a Juan Roig per l’oportunitat i la confiança per a portar endavant un projecte així”.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, va visitar la setmana passada la instal·lació: “Este és un pas més en elcompromís de Juan Roig amb l’esport d’alt nivell de la Comunitat Valenciana i, en concret, amb el món del rugbi. A més, el fet que este projecte nasca d’un esportista que ha passat pel Projecte FER i que ara mateix és un dels nostres ReFERents, com César Sempere, és un orgull per a nosaltres per les seues ganes d’aprendre i d’emprendre en el món de l’esport. És un exemple de reinvenció després de deixar l’esport i per a nosaltres ha sigut un plaer poder ajudar-lo a construir este camp que alleujarà molt les necessitats del rugbi a València i la seua àrea metropolitana. A més, vull agrair a l’alcalde de Picanya, Josep Almenar, que s’haja implicat tant des del primer moment. Estem segurs que esta instal·lació serà molt positiva per a la localitat”.

Una gran oportunitat

L’alcalde de Picanya, Josep Almenar, es va referir a les oportunitats de futur que obrin per a la localitat: “Per a nosaltres és una gran oportunitat. Nosaltres, que promocionem l’esport a tots els nivells, no teníem rugbi i és una especialitat quasi desconeguda. Ens ve molt bé i ens ajuda a complementar l’oferta que ja teníem. Ens ajudarà a fer que, amb el temps, des de la base, des dels col·legis, puga haver-hi també un equip local”.

José Luis López, president de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana, també es congratulava dels beneficis que portarà esta nova instal·lació per a l’esport oval a la Comunitat Valenciana: “Per a la Federació significa un avanç important. Sempre hem intentat ampliar infraestructures i això és un gran pas per a la promoció del rugbi en general i perquè els jugadors de les seleccions puguen vindre a disfrutar d’este camp. Nosaltres portarem totes les seleccions masculines i femenines, que són les sub-14, sub-16, sub-18, sènior, i la modalitat de rugbi 7. A més, l’Acadèmia Nacional, que gestionem des de la Federació valenciana, també vindrà ací a entrenar”.