La inversió de Juan Roig en mecenatge esportiu durant l’any 2017 va ser de 35 milions d’euros. Ho va fer a través de dos vehicles: el Valencia Basket Club i la Fundació Trinidad Alfonso, que desenvolupen el pla de treball de “Mecenatge Esportiu de Juan Roig” per a la transmissió dels valors de la Cultura de l’Esforç i per a augmentar l’impacte econòmic i social de les seues accions a la Comunitat Valenciana. Estos 35 milions invertits l’any 2017 es desglossen de la manera següent: 8,5 milions invertits en el club de bàsquet; 9,5 en la Fundació i 17 milions per a acabar L’Alqueria del Basket (la infraestructura va tindre un cost total de 22 milions d’euros, impostos inclosos).
Estes accions han arribat a un important nombre de beneficiaris en diferents àmbits. En 2017, per exemple, les accions socials dels dos vehicles de mecenatge de Juan Roig van arribar a més de 100.000 xiquets, xiquetes i jóvens, amb iniciatives com el Dia de l’Esport, Escola de Rugbi, Dia Olímpic, entre altres impulsades per la Fundació Trinidad Alfonso, o els campus o accions en col·legis i clubs impulsades pel Valencia Basket.
A tot açò cal afegir també les més de 650 persones que componen L’Alqueria del Basket, entre jóvens, entrenadors i formadors en diferents àrees. Els més de 8.000 abonats o els més de 285.000 espectadors que van passar per la Fonteta per a seguir l’equip, que es va proclamar per primera vegada en la seua història campió de Lliga, el Valencia Basket, són també dades fonamentals per a entendre la transcendència en la societat valenciana del “Mecenatge Esportiu Juan Roig”.
Pel que fa a la Fundació Trinidad Alfonso, destaquen les inversions en esdeveniments com la Marató o la Mitja Marató de València i les ajudes a esportistes de la Comunitat Valenciana. Entre els integrants del Projecte FER i les Beques de tecnificació en esports específics com judo, vela o natació, 177 esportistes han rebut una ajuda directa per part de Juan Roig.
Un altre objectiu capital d’este projecte, dins de la seua labor de mecenatge esportiu, té a veure amb el foment de l’esport turístic i amb el fet de convertir la Comunitat Valenciana en un lloc en el qual se celebren assíduament importants esdeveniments i competicions. A més dels esdeveniments relacionats amb el running, està a punt de concloure la segona edició del Programa de Suport a Competicions que ha aconseguit atraure a les tres províncies de la Comunitat Valenciana 42 competicions nacionals i internacionals. L’impacte econòmic que ha tingut en l’economia tant esta iniciativa com la Marató de València ha sigut important, aproximadament 36,5 milions d’euros d’impacte turístic anual.
A tots estos grans nombres del Valencia Basket i la Fundació Trinidad Alfonso cal sumar l’impacte que ha tingut a la ciutat de València la construcció d’una infraestructura com és L’Alqueria del Basket, inaugurada al setembre de 2017 i que se situa a l’avantguarda no solament europea, sinó pràcticament mundial, i la convertix en la major infraestructura d’Europa en el bàsquet de formació. En els primers sis mesos d’activitat, l’Alqueria de Basket ja ha congregat milers de participants i acompanyants a través de diverses competicions i tornejos nacionals i internacionals.