Juan Roig invertirà 30 milions d’euros del seu patrimoni personal per a reactivar l’esport després de l’impacte de la COVID-19

Novembre 19, 2020

L’objectiu és ajudar tots els esclavons de l’esport de la Comunitat Valenciana a superar les dificultats que es troben amb motiu de la COVID-19, però, a més, pretén anar més enllà i impulsar la seua recuperació durant els pròxims quatre anys, fins a 2024.

Estos 30 milions es dividixen en diferents programes d’ajudes, que té, al seu torn, diferents destinataris finalistes.

FER + (‘Fer més’). Destinat als esportistes i entrenadors integrants del Projecte FER, té un pressupost de 800.000 per a esportistes i entrenadors del Projecte FER. Amb esta aportació, pràcticament es dobla la quantitat que anualment rebien els components del Projecte FER.

#EActivatSport. 
Este programa d’ajudes, al seu torn, es dividix en tres programes diferenciats: Activa’t Famílies, Activa’t Equips i Activa’t Clubs. Cada un està dotat amb 1,5 milions d’euros anuals, és a dir, 4,5 milions a l’any fins a 2024. En total, 18 milions d’euros per a arribar a les famílies amb menors federats; als equips de més alt nivell de la Comunitat Valenciana i a quasi 1.100 clubs que hi ha repartits per les tres províncies: Alacant, València i Castelló. En tots els casos han d’estar dins d’alguna de les federacions esportives valencianes que participen en els programes de la Fundació Trinidad Alfonso: FER Futur, Esport a l’Escola +1 i Seleccions Autonòmiques Comunitat de l’Esport.

Activa’t Famílies. Per a sufragar part dels gastos que comporta la pràctica esportiva federada dels fills i filles menors d’edat de les famílies valencianes, la Fundació Trinidad Alfonso donarà 150 euros per família que tinga un esportista menor d’edat, tenint en compte criteris econòmics. L’objectiu és evitar que cap xiquet o xiqueta deixe d’iniciar-se en la pràctica esportiva, o l’abandone, per motius econòmics.

Activa’t Equips. Per a impulsar els equips de la Comunitat Valenciana que militen en les primeres o segones categories dels seus respectius esports. En este programa participen un total de 36 clubs diferents, sis dels quals doblen, amb conjunts masculins i femenins. L’objectiu és evitar la fugida de talents i la desaparició de clubs de nivell després de la previsible falta de patrocinis.

Activa’t Clubs. Les entitats esportives hauran de tindre categories base i podran rebre fins a un màxim de 5.000 euros per club. En este nou programa participaran més de 1.000 clubs diferents de tota la Comunitat Valenciana, que suposen, entre tots, quasi 50.000 menors federats. A canvi de participar en el programa, les entitats esportives que reben esta ajuda es comprometen a no incrementar les quotes als menors d’edat en la temporada 2020-2021.

Organització d’esdeveniments

L’altra mesura, centrada en els esdeveniments i esdeveniments esportius, va ser augmentar la inversió en el Programa de Suport a Competicions de la Comunitat Valenciana “PAC CV” i en el “PAC CV +”, amb l’objectiu que la Comunitat Valenciana continue sent un referent en l’organització d’esdeveniments esportius de primer nivell, a més d’aquelles competicions o esdeveniments que, sense entrar en eixos programes, tinguen un interés especial i ajuden a posicionar la Comunitat Valenciana com un referent esportiu els pròxims quatre anys.

Concretament, les ajudes de la Fundació Trinidad Alfonso han permés portar a la Comunitat Valenciana importants esdeveniments esportius de primer nivell mundial, com el repte del passat 7 d’octubre a l’Estadi del Túria d’atletisme, en el qual Joshua Cheptegei va batre el rècord del món de 10.000 metres en Valencia Ciudad del Running, la Copa del Món de Triatló del passat 7 de novembre o la pròxima Marató de València, reconvertida en carrera elit, que se celebrarà el 6 de desembre.

“Es tracta d’un programa molt ambiciós que tracta d’arribar a tots els estaments esportius. És una obsessió del nostre president, Juan Roig, que les conseqüències d’esta crisi sanitària i econòmica no minven el teixit esportiu de la Comunitat Valenciana. Hi ha molt de talent, moltes il·lusions i, també, molts llocs de treball en joc en els pròxims mesos. A més, som uns ferms convençuts que l’esport pot ser una eina de transformació social font de salut i generació de riquesa. Volem demostrar al món que a la Comunitat Valenciana es pot fer esport i es pot fer de manera segura. Estem demostrant que ací es poden organitzar grans esdeveniments com la Copa del Món de Triatló o l’NN World Record Day del passat 7 d’octubre, entre molts altres. En els pròxims mesos en seran molts més”, va indicar Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso.

Juan Roig i l’esport a la Comunitat Valenciana

La Fundació Trinidad Alfonso és un dels vehicles a través dels quals Juan Roig du a terme la seua labor de mecenatge esportiu a la Comunitat Valenciana, però n’hi ha més. Des de fa més de 30 anys, Juan Roig dona suport al Valencia Basket. Més enllà del compromís amb el primer equip, tant masculí com femení, fa un any i mig es va inaugurar una instal·lació per a garantir el futur d’este esport a la ciutat, L’Alqueria del Basket, la casa del bàsquet per a les futures generacions.

Entre el Valencia Basket i la Fundació Trinidad Alfonso, els dos vehicles a través dels quals canalitza la vocació de mecenatge esportiu, Juan Roig va invertir l’any 2019 un total de 27 milions d’euros. 11 milions d’euros a través de la Fundació i 16 milions d’euros al Valencia Basket Club.