Juan Roig dobla la inversió en el Projecte FER per a motivar els esportistes davant del repte de la COVID-19

Abril 23, 2020

La Fundació Trinidad Alfonso, entitat presidida per Juan Roig, ha decidit pràcticament doblar l’ajuda als integrants del Projecte FER 2020 i destinar més de 800.000 euros addicionals del seu patrimoni personal per a accelerar la tornada a la normalitat. L’objectiu no és un altre que motivar els esportistes del Projecte FER perquè recuperen, com més prompte millor, el seu estat físic i que siguen capaços d’aconseguir i, fins i tot, superar els seus nivells de rendiment esportiu previ al confinament provocat per la crisi sanitària de la COVID-19.

Esta iniciativa, denominada FER +(‘Fer més’) es dividix en dos partides. D’una banda, es destinarà més de 700.000 euros afegits per a esportistes del Projecte FER. A esta quantitat podran tindre accés els 142 esportistes de la huitena edició del projecte, perquè destinen este suport econòmic finalista a dos partides molt concretes: 1) material esportiu adquirit o llogat; o 2) desplaçaments amb motiu de competicions o concentracions, i el cost de les quals assumisca el mateix esportista.

Amb esta nova aportació, els esportistes comptaran amb un total d’1.750.000 €, entre la quantia directa de les beques anunciades el passat 7 d’abril i la quantitat econòmica afegida d’este FER +.

La segona partida anirà orientada als 21 integrants del programa FER Entrenadors i puja a 100.000 euros. Els preparadors podran acollir-se a esta iniciativa de FER + que destinen les ajudes finalistes previstes a desplaçaments a concentracions o competicions, i el cost de les quals assumisca el mateix entrenador.

Amb esta nova aportació, els entrenadors comptaran amb un total de 250.000 €, entre la quantia directa de les beques anunciades el passat 7 d’abril i la quantitat econòmica afegida d’este FER +.

Pel que fa a la primera partida, s’han establit diferents quanties per cada una de les tres categories del Projecte FER. D’esta manera, per als esportistes de la categoria Elit l’ajuda serà de fins a 9.000 euros afegits (és a dir, un total de 27.000 euros cada un). Per la seua part, cada esportista de la categoria Promeses podrà acollir-se a una ajuda màxima de 6.000 euros afegits (és a dir, un total de 13.500 euros cada un). En el cas dels esportistes de la categoria Viver, la quantia addicional serà d’un màxim de 3.000 euros afegits (és a dir, un total de 6.000 euros cada un).

Pel que fa als FER entrenadors, cada un podrà rebre una ajuda màxima de 5.000 euros addicionals (és a dir, un total d’11.000 euros cada un).

En total, Juan Roig destinarà enguany a este projecte 2 milions d’euros del seu patrimoni personal, i ho emmarca com una iniciativa finalista més dins de tots els moviments plantejats dins de l’estratègia #AçòNOhadePARAR.

Fem un pas més amb la creació d’una bossa d’ajuda extraordinària per a ells

“En la presentació del Projecte FER del passat 7 d’abril ja vam dir que anàvem a mantindre les beques dels nostres esportistes de cara a l’any que ve. Hui, aprofitant que estem just a 15 mesos de l’inici de la cita olímpica, fem un pas més amb la creació d’una bossa d’ajuda extraordinària per a ells. Ha sigut una idea impulsada personalment per Juan Roig, el President de la Fundació, per a incentivar els esportistes i motivar-los perquè recuperen la millor forma física possible, com més prompte millor. I si poden tornar amb més força, molt millor. Estem vivint unes setmanes complicades pel confinament i sabem que ells fan un gran esforç per a no quedar-se arrere. Nosaltres volem animar-los perquè continuen treballant i entrenant perquè #AçòNOhadePARAR”, va explicar Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso.

Encara que este pla naix per les necessitats pròpies del moment que estem vivint i s’aplicarà immediatament, esta quantitat addicional té vocació de continuar també en 2021 i de convertir-se en un suplement per als esportistes que integren el Projecte FER en els pròxims anys.

FER + comptarà amb el suport i l’assessorament del Comité Olímpic Espanyol (COE) i del Comité Paralímpic Espanyol (CPE), entitats que contribuiran a contrastar la veracitat de les sol·licituds i necessitats presentades pels esportistes i els entrenadors. Per a Alejandro Blanco, president del Comité Olímpic Espanyol, “estem davant d’una altra demostració de generositat per part de Juan Roig i de la Fundació Trinidad Alfonso. En estos moments tan complicats, este tipus de gestos són admirables. Els esportistes estan passant per una etapa molt difícil. No poden entrenar en condicions òptimes i no poden competir. Esta ajuda addicional que els proporcionarà el Projecte FER no sols els aporta més mitjans i recursos materials, vitals per a este context tan delicat, a més, els dona un gran incentiu moral i anímic. Una vegada més, només tinc paraules de gratitud per a la labor de la Fundació i del seu President”, comenta Blanco.

En termes molt similars s’expressa Alberto Jofre, director gerent del Comité Paralímpic Espanyol: “Que en esta situació d’incertesa i dubtes sorgisquen noves iniciatives com la que torna a impulsar Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso és un impuls de moral per a tots. Especialment, per als esportistes del Projecte FER, condicionats per esta situació d’emergència en la qual ens trobem. Per al Comité Paralímpic Espanyol, ser company de viatge de la Fundació és un plaer i un privilegi. Només puc donar l’enhorabona per este nou exemple de sensibilitat i generositat amb l’esport i, per extensió, amb la societat”, assenyala Alberto Jofre.

Els esportistes, per la seua part, han preparat un emotiu vídeo per a expressar l’agraïment a Juan Roig per la iniciativa, i pel seu compromís i aposta per l’esport valencià, especialment en estos moments tan complicats.

Por favor, acepta las cookies de statistics, marketing para ver este elemento.