Foment d’Esportistes amb Reptes

És un dels programes més emblemàtics de la Fundació Trinidad Alfonso. El projecte que abandera els esportistes valencians perquè la Comunitat adquirisca més rellevància en els Jocs Olímpics i Paralímpics, i que en esta sisena edició travessa l’equador de l’actual cicle olímpic, que confluirà a Tòquio 2020.

El Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso amb una inversió de prop d’un milió d’euros, enguany inclou un total de 127 esportistes enfront dels 121 de la passada edició. El seu creixement en nombre d’integrants i de disciplines és constant des del moment del naixement del Projecte, l’any 2013.

Es mantenen les tres categories que es van implantar des de l’origen del programa: Elit, Promeses i Viver.

El grup Elit està format per 28 esportistes, tots d’alt nivell nacional i internacional. Cada esportista rebrà una ajuda de 15.000 euros durant la temporada actual.

Promeses, premiada amb 7.500 euros, és la categoria que inclou aquells competidors que ocupen la primera línia del panorama nacional i comencen a destacar en l’escenari internacional. Enguany la componen 39 esportistes.

La següent és Viver. Jóvens talents, la projecció dels quals ja s’albira en categories inferiors. Cada un dels 60 integrants d’esta categoria percebran una ajuda de 2.000 euros.

A més, el Projecte FER disposa també de la categoria “reFERents”, que en esta nova edició estarà composta per 9 components, els quals són esportistes que han pertangut al FER en els últims anys, que van competir en els Jocs de Rio 2016, però que no tenen previst assistir a Tòquio 2020, ja que estan en plena transició des de l’esport al màxim nivell a altres etapes formatives o d’emprenedoria. A Laura Gómez, Concha Montaner, Sugoi Uriarte, Matías Tudela, César Sempere i David Casinos, ReFERents l’any 2017, s’han unit enguany les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López, subcampiones en els Jocs de Rio, i la judoka paralímpica Mónica Merenciano. Esta categoria té una dotació econòmica de 10.000 euros per cada representant.

El Projecte FER 2018 presenta dos grans novetats. D’una banda, una línia d’ajuda destinada als entrenadors de la Comunitat Valenciana. Enguany són deu els tècnics beneficiaris. Les ajudes oscil·len entre els 6.000 i els 4.000 euros, segons la categoria a la qual pertanguen els esportistes als quals entrenen. Amb esta iniciativa, la Fundació Trinidad Alfonso pretén que la Comunitat Valenciana siga un focus d’atracció i gestió del talent esportiu. La segona novetat consistix en la creació d’uns premis per als clubs que més integrants aporten a l’equip FER. En esta primera edició, les entitats reconegudes són: el Playas de Castellón, el Club Olimpo Sedaví, el Club de Córrer El Garbí de Gandia i el Club Nàutic de Xàbia.