Esdeveniment de referència internacional en el món de la carrera per muntanya

Després de rebre un dels premis del programa Emprén Esport de l’any 2016, la Fundació Trinidad Alfonso va decidir l’any 2017 continuar donant suport a l’esdeveniment Penyagolosa Trails, un esdeveniment de referència internacional en el món de la carrera per muntanya. i que enguany, 2018, ha acollit el Campionat del món de Trail.

Model de com combinar esport, turisme, història i respecte pel medi ambient, Penyagolosa Trails ha oferit en l’última edició, celebrada el passat 12 de maig de 2018, tres proves: la Marató i Mitja Castelló-Penyagolosa (de 60 km), l’Ultra Castelló-Penyagolosa CSP (de 108 km) i l’esmentat Campionat del Món de Trail de Penyagolosa Trails HG (de 85 km).

Així, els millors corredors del món es van donar cita a la Comunitat de l’Esport per a disputar el Campionat del Món de Trail 2018, en el qual Luis Alberto Hernando va aconseguir el tercer títol consecutiu, i en el qual l’esportista castellonenca Laia Cañes es va proclamar subcampiona en la seua terra, només per darrere de Ragna Debats, una atleta holandesa, però establida a Catalunya. A més, Espanya es va proclamar campiona per equips, tant en categoria masculina com femenina.

Pel que fa a la MiM, 1.500 atletes van prendre l’eixida a les instal·lacions de la Universitat Jaume I de Castelló. Tots els atletes disposaven d’un temps màxim de 14 hores per a completar la prova als peus del pic de Penyagolosa, un enclavament emblemàtic de la Comunitat Valenciana. El nord-americà Hayden Hawks i la belga Dominique Van Mechgelen es van proclamar campions de la vintena edició de la MiM.

Finalment, l’espanyol Daniel Aguirre i la brasilera Fernanda Maciel van aconseguir, respectivament, el títol de campió i campiona de la setena edició del CSP, ultratrail puntuable per al circuit nacional Spain Ultra Cup i l’internacional Ultra Trail World Tour.