Un dels cinc millors mitja maratons del món

La Mitja Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP s’ha convertit en una de les carrera més ràpides del món i en una de les grans cites de la tardor per a corredors nacionals i internacionals gràcies al seu veloç i espectacular recorregut pel centre de València.

En 2020 el kenià Kibiwott Kandie amb els seus 57:32 va aconseguir un nou rècord del món en la Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP Elit Edition, que es va celebrar a Valencia Ciudad del Running amb una prova només per a atletes professionals. En dones, la guanyadora va ser l’etíop Genzebe Dibaba amb un temps de 1h05:18. Entre els espanyols, el debutant Carlos Mayo va aconseguir la segona millor marca de la història al mig marató amb un temps de 1h00:06

L’RFEA ha designat a aquesta prova com la millor del territori nacional en aquesta distància i a més pertany al circuit internacional dels cinc millors mitjà maratons del món, els SuperHalfs.

La pròxima edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso EDP se celebrarà el 24 d’octubre de 2021 a Valencia Ciudad del Running.