La Mediterranean Epic és una carrera de ciclisme de muntanya o BTT de 4 dies de duració. Se celebra a la província de Castelló durant el mes de febrer. L’esdeveniment consta de quatre etapes, les distàncies de les quals oscil·len entre els 75 km (la més llarga) i els 50 km (la més curta). Tres de les etapes tenen eixida i arribada a Oropesa, i una quarta comença i acaba a Castelló. És una prova de gran nivell i està inscrita en el calendari de l’UCI (Unió Ciclista Internacional); en concret en la categoria S1, divisió que només inclou 19 proves d’estes característiques a tot el món, distribuïdes en 10 països. Per damunt només hi ha les 3 proves considerades com a Hors categorie (‘Fora de categoria’), el selecte nivell al qual, a mitjà termini, volen ascendir els organitzadors de Mediterranean Epic.

En 2019, el nombre de participants va superar els 800. D’ells, quasi 200 pertanyien al grup estimat com a Elit. La resta són els ciclistes aficionats, desitjosos de viure una gran experiència esportiva i de compartir la competició amb alguns els millors especialistes nacionals i internacionals del bicicleta de muntanya.

La Mediterranean Epic s’ha convertit, en molt poc temps, en una de les proves esportives amb major repercussió i participació internacional en la Comunitat Valenciana, un esdeveniment que continua posicionant a aquesta comunitat com un referent en promoció de l’esport i organització de grans esdeveniments.

Més informació