Un dels tres millors maratons del món

La Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzat per SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, va donar en 2020 un altre pas en el seu objectiu de continuar millorant la seua posició mundial, convertint-se en la tercera marató més ràpid del món gràcies a la marca del kenià Evans Chebet de 2h03:00. (per darrere de Berlín i Londres). En categoria femenina, Peres Jepchirchir va batre el rècord de la prova amb la seua 2h17:16; Ayad Lamdassem va fer el propi amb el rècord d’Espanya amb el seu 2.06:35.

Amb 40 edicions a la seua esquena, la Marató València és un esdeveniment referent i una de les grans cites esportives de l’any. S’ha convertit, a més, en un generador de riquesa i turisme indiscutible, com testifiquen els estudis d’impacte econòmic que cada any elabora l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques.

La Fundació Trinidad Alfonso va començar a col·laborar amb la Marató València en 2012, un any després que la visió del pont de Montolivet replet de corredors captivara al seu president, Juan Roig. Aqueixa espectacular imatge de l’eixida i una arribada única en el món han servit a la Marató per a ser una dels grans reclams de l’esport turístic de la ciutat de València.

La pròxima edició de la Marató València Trinidad Alfonso EDP se celebrarà el 5 de desembre de 2021 a Valencia Ciudad del Running.