Un dels deu millors maratons del món

La Marató València Trinidad Alfonso EDP, organitzat per SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, és un dels deu millors maratons del món i el més ràpid en sòl espanyol a nivell masculí i femení. En l’edició de 2019 es van batre tots els registres de temps amb la millor marca en sòl espanyol de la història, obtinguda per l’atleta Kinde Atanaw Alayew amb un crono de 2h03:51. En categoria femenina, Roza Dereje va rebaixar més de tres minuts el rècord femení de la prova després d’entrar en meta en 2h18:30.

Amb 39 edicions a la seua esquena, la Marató València és un esdeveniment referent i una de les grans cites esportives de l’any. S’ha convertit, a més, en un generador de riquesa i turisme indiscutible, com testifiquen els estudis d’impacte econòmic que cada any elabora l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques.

La Fundació Trinidad Alfonso va començar a col·laborar amb la Marató València en 2012, un any després que la visió del pont de Montolivet replet de corredors captivara al seu president, Juan Roig. Aqueixa espectacular imatge de l’eixida i una arribada única en el món han servit a la Marató per a ser una dels grans reclams de l’esport turístic de la ciutat de València.

A més, en la 39a edició de la millor marató d’Espanya es van celebrar els rècords de participació i corredors arribats a meta amb 25.000 persones inscrites i 21.000 arribats a meta, la qual cosa li converteix en la carrera de la distància amb més ‘finishers’ d’Espanya.

La pròxima edició de la Marató València Trinidad Alfonso EDP se celebrarà el 6 de desembre de 2020 a Valencia Ciudad del Running. A causa de les circumstàncies provocades per la crisi del covid-19, se celebrarà una edició especial únicament amb atletes d’elit. Paral·lelament s’ha organitzat la Marató 4.0, una carrera virtual que es correrà per tot el món.