La millor marató d’Espanya

La Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP va ser, l’any 2016, la primera marató espanyola que va rebre l’Etiqueta d’Or de la IAAF i es va confirmar com una de les millors proves en la distància dels 42.195 metres. Amb 37 edicions a l’esquena, la Marató Valencia és un esdeveniment referent i una de les grans cites esportives de l’any. A més, s’ha convertit en un generador de riquesa i turisme indiscutible, com reflectixen els estudis d’impacte econòmic que cada any elabora l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques.

La Fundació Trinidad Alfonso va començar a col·laborar amb la Marató Valencia l’any 2012, un any després que la visió del pont de Montolivet replet de corredors captivara el seu president, Juan Roig. Aquella espectacular imatge de l’eixida i una arribada única en el món han servit a la Marató per a ser un dels grans reclams de l’esport turístic de la ciutat de València.

En l’edició de 2017 es van batre tots els registres de temps, amb la millor marca en sòl espanyol de la història, obtinguda per l’atleta Sammy Kitwara, amb un temps de 2:05:15. Així, la prova valenciana de 42 quilòmetres es consolida com la marató més ràpida en sòl espanyol en categoria masculina i femenina, ja que Valary Jemeli Aiyabei va firmar, l’any 2016, un temps de 2:24:48.

A més, com cada any, es va tornar a superar el nombre de participants inscrits en la prova, amb una xifra superior als 18.000 participants i una xifra de 16.300 arribats a la meta.

La 38a edició de la Marató Valencia Trinidad Alfonso EDP se celebrarà el 2 de desembre en Valencia Ciudad del Running, que ja està preparada per a celebrar en gran la Festa de la Marató.