Un dels deu millors maratons del món

La Marató València Trinidad Alfonso EDP és ja un dels deu millors maratons del món. El nou rècord de la prova aconseguit per Leul Gebrsilase amb una marca de 2h04:31 va permetre a la Marató València, organitzat per SD Correcaminos i l’Ajuntament de València, situar-se entre els deu millors maratons del món.

Amb 38 edicions a les seues esquenes, la Marató València és un esdeveniment referent i una de les grans cites esportives de l’any. S’ha convertit, a més, en un generador de riquesa i turisme indiscutible, com testifiquen els estudis d’impacte econòmic que cada any elabora l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques.

La Fundació Trinidad Alfonso va començar a col·laborar amb la Marató València en 2012, un any després que la visió del pont de Monteolivete replet de corredors captivara el seu president, Juan Roig. Eixa espectacular imatge de l’eixida i una arribada única en el món han servit a la Marató per a ser una dels grans reclams de l’esport turístic de la ciutat de València.

En l’edició de 2018 es van batre tots els registres de la prova. Els atletes etíops Leul Gebrsilase i Ashete Dido van celebrar els nous rècords masculí i femení amb els seus temps de 2h04:31 i 2h21:14, respectivament.

A més, en la 38ª edició de la millor marató d’Espanya es van celebrar els rècords de participació i corredors arribats a meta amb 22.000 persones inscrites i 19.241 finishers.

La pròxima edició de la Marató València Trinidad Alfonso EDP se celebrarà l’1 de desembre de 2019 a València Ciutat del Running, que ja està preparada per a celebrar la Festa de la Marató.