La prova de 10 quilòmetres que compartix l’eixida i la meta amb la millor marató d’Espanya

La 10K Valencia Trinidad Alfonso és una prova de 10 quilòmetres que es disputa de manera paral·lela a la Marató Valencia, amb la qual compartix eixida al pont de Montolivet i arribada a la meta sobre una passarel·la d’aigua a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Es tracta del complement ideal de la seua “germana major”, la Marató Valencia, i servix perquè tant l’acompanyant del maratonià com els valencians que encara no s’atrevixen a fer la carrera de 42K puguen sumar-se a la festa. La prova ha tingut tant d’èxit que tots els anys s’esgoten els 8.500 dorsals disponibles.

La Fundació Trinidad Alfonso va començar a col·laborar, igual que amb la Marató Valencia, l’any 2012, amb la prova de 10.000 metres.

En la passada edició de 2018, en la que s’estrenava l’Etiqueta de Bronze de la IAAF, el 10K València va aconseguir el seu particular rècord de la prova tant en la marca registrada en categoria masculina (28:41) com la femenina (32:03)

El pròxim 1 de desembre, 6.500 atletes i populars eixiran al pont de Montolivet i disfrutaran de l’increïble ambient que viurà Valencia Ciudad del Running gràcies a la 10K i a la Marató Valencia. La d’enguany serà la última edició d’aquesta prova.