València és sinònim de running.

Valencia Ciudad del Running naix al novembre de 2014 per a donar cobertura a tots els esdeveniments de l’atletisme popular que se celebren a la ciutat. Es tracta de conjuminar esforços per a consolidar la ciutat com una referència internacional en el món de la carrera a peu.

La iniciativa està impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i el compte amb la col·laboració de el Ajuntament de València. Aglutina les proves més internacionals de la ciutat com són la Mitja Marató i Marató València Trinidad Alfonso EDP, el 10K València Ibercaja o la 15K Nocturna València Banco Mediolanum, quatre proves amb Etiqueta de la World Athletics, però també recull la resta d’un calendari amb més del 50 carreres anuals. València és l’única urbs del món que posseeix quatre etiquetes de la World Athletics.

A més el 7 d’octubre de 2020 es va celebrar el NN València World Record Day, en el Estadi del Túria de València, on es van batre dos rècords del món en la mateixa jornada. L’ugandés Joshua Cheptegei va signar la nova millor marca mundial en 10.000 metres amb un registre 26:11.00, mentre que l’etíop Letesenbet Gidey va fer el propi per a convertir-se en la nova recordista de 5000 metres amb un temps de 14.06.62.

Més informació