La Fundació Trinidad Alfonso, guardonada amb el Premi al Mèrit Esportiu

Juny 25, 2013

L’Ajuntament de València ha decidit reconéixer la labor que du a terme la Fundació Trinidad Alfonso i li ha concedit el Premi al Mèrit Esportiu 2012 com a entitat no esportiva que més decididament ha apostat per l’esport a la ciutat. Entre els mèrits destaquen el suport a la Marató Divina Pastora València, a la Mitja Marató Trinidad Alfonso i al Circuit de Carreres Populars Ciutat de València, entre altres.

Premio al Mérito Deportivo

Els Premis al Mèrit Esportiu de la Ciutat de València s’han consolidat com la gran cita de l’esport de la ciutat de València, on es reconeixen els mèrits contrets pels esportistes valencians. De fet, en esta edició s’ha premiat personalitats de la talla de Víctor Claver, com a esportista més destacat, David Casinos, en l’apartat d’Esportista amb Diversitat Funcional, o els clubs Levante UD i València Terra i Mar, entre altres. L’entrega de premis per part de l’alcaldessa, Rita Barberá, tindrà lloc el dia 25 de juny en l’hemicicle de l’Ajuntament de València.

Entre els mèrits contrets per la Fundació Trinidad Alfonso, el jurat dels Premis al Mèrit Esportiu ha tingut en compte que es tracta d’una entitat que exercix la seua activitat amb la intenció de fomentar la pràctica esportiva entre la societat valenciana. Des del seu naixement, la fundació presidida per l’empresari Juan Roig ha recolzat dos dels esdeveniments que millor representen els valors de l’esforç i la superació, com són la Marató i la Mitja Marató de València, a la qual ha aportat fins i tot el nom de la prova, ja que es denomina Mitja Marató València Trinidad Alfonso.

Igualment, s’ha entregat completament a aquells esdeveniments relacionats amb el running que tenen una alta participació popular, com el Circuit de Carreres Populars, la marca Running Series o les dos carreres que s’han disputat a València d’una distància, els 15 quilòmetres, que tenen una gran acceptació per part del corredor popular.

Paral·lelament al running, la Fundació Trinidad Alfonso acaba de posar en marxa, conjuntament amb la marca esportiva Luanvi, una iniciativa per a premiar les famílies valencianes en el seu esforç perquè els xiquets, xiquetes i jóvens practiquen el bàsquet, assumint part del cost dels equipatges.