La Fundació Trinidad Alfonso llança el projecte FER per a donar suport a l’esforç d’esportistes valencians

Juny 26, 2013
  • El projecte FER, impulsat per Juan Roig, té una inversió inicial de 200.000 euros per a esta primera edició. L’objectiu del projecte és donar suport als esportistes de la Comunitat Valenciana reconeixent el seu esforç constant.
  • Els integrants són 20 esportistes o clubs que rebran una ajuda econòmica de fins a 8.000 euros anuals.

La Fundació Trinidad Alfonso, conscient de la importància de sumar-se al suport i reconeixement dels esportistes valencians, ha presentat este matí al pavelló de la Font de Sant Lluís un nou projecte d’ajuda i foment de l’esport valencià, el projecte FER (Foment Esportistes amb Reptes). L’objectiu d’esta iniciativa és posicionar la Comunitat Valenciana i els seus esportistes en el lloc més alt del panorama nacional i internacional, i sumar-se així a l’esforç que ja fan els seus clubs i altres institucions.

Presentación Proyecto FER

El projecte FER naix amb el mecenatge de Juan Roig, amb una inversió inicial de 200.000 euros de capital privat en esta primera edició. Amb esta iniciativa, i a través de la Fundació Trinidad Alfonso, el seu president pretén unir els valors de l’esforç i la superació en la busca de l’excel·lència a través de la pràctica esportiva i tornar a la societat valenciana part del que ha rebut d’esta al llarg dels anys.

El projecte FER es dividix en edicions anuals, i està pensat com una iniciativa estratègica a llarg termini amb l’objectiu que els esportistes valencians seleccionats porten el nom de la Comunitat al més alt nivell esportiu. Per eixe motiu, els 20 integrants de l’edició de 2013, convivint amb els valors de la Cultura de l’Esforç com a bandera i sempre que aconseguisquen els seus objectius, prorrogaran la seua vinculació amb el projecte amb una meta en ment: els Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio 2016.

En esta primera edició, la Fundació Trinidad Alfonso ha seleccionat els esportistes i clubs integrants del projecte FER entre centenars d’aspirants pels seus mèrits i esforços esportius dels últims anys. La iniciativa arranca amb la idea que el grup de 20 esportistes i clubs que conformen actualment el projecte es consolide i que cada any s’hi puguen sumar nous integrants. Estos es triaran després d’un concurs de mèrits esportius, després d’obrir una convocatòria a partir del pròxim mes de setembre, a la qual es podrà presentar tot aquell esportista valencià que ho considere.

Els esportistes es dividixen en tres grups. En el grup d’Elit es troben aquells que ja han obtingut importants marques internacionals; en el segon, denominat En potència, els que ja han aconseguit èxits en campionats nacionals; finalment, en el grup anomenat Viver es troben aquells que ja han començat a destacar com a futures estrelles en les categories inferiors. La Fundació Trinidad Alfonso dotarà els esportistes del primer grup amb 8.000 euros; els del segon amb 4.000 i els jóvens que es troben en condició de Viver, amb 600 euros.

La iniciativa es du a terme sota la direcció esportiva d’Iván Colmenarejo, especialista en coaching esportiu i entrenador nacional de fitness.

El president de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Roig, ha destacat del projecte que “naix amb la voluntat de FER dels nostres esportistes un orgull per a tots els valencians i un exemple que s’ha de seguir en les competicions esportives internacionals de màxim nivell”.

La Fundació Trinidad Alfonso, amb l’esport

La Fundació Trinidad Alfonso és una entitat sense ànim de lucre que té com a objecte la preservació, el foment, la formació i pràctica de l’esport en general. Fins ara, les seues accions han estat encaminades a l’impuls d’iniciatives relacionades amb les carreres populars i grans esdeveniments atlètics com la Marató de València i la Mitja Marató, a la qual ha aportat, fins i tot, el nom, ja que es denomina Mitja Marató València Trinidad Alfonso, i també col·labora en altres carreres populars.

A més, en la línia de foment de la Cultura de l’Esforç i de l’esport base, fa un mes es va anunciar l’acord amb la firma esportiva Luanvi per a estalviar 300.000 euros a les famílies dels xiquets i jóvens de la Comunitat Valenciana que juguen a bàsquet.

17 esportistes seleccionats i 3 clubs

Primer grup, Elit: Anna Sanchis, David Casinos, Ricardo Ten, Maurice Eckhard, Mónica Merenciano, Raúl Martínez, Laura Gómez.

Segon grup, En potència: Anna Ortiz, Estefanía Almela i Mar Manrique. A més del Club de Judo València Terra i Mar i el Club d’Atletisme Alacant.

Tercer grup, Viver: Ana Trescolí, Adrián Pérez, Ana Garijo, Nerea García, Álvaro Campos, Óscar Hernández, Elena Lloret i el club de natació adaptada Club Aquàtic Campanar.

Més informació: www.proyectofer.es