La Comunitat de l’Esport es reivindica com a espai segur per a la pràctica esportiva

Setembre 22, 2020
Els diferents agents esportius de la Comunitat Valenciana han posat en marxa una campanya per a reivindicar l’esport com un pilar fonamental en la societat, especialment important en l’època en la qual ens trobem. Esta unió del sector esportiu representatiu de la Comunitat de l’Esport està integrat per Esport de la Generalitat Valenciana, la Fundació Trinidad Alfonso i el teixit associatiu del sector, integrat per GEPACV, Càtedra de l’Esport de la UPV, COLEF, FNEIDCONFEDECOM, Fundació Espanya Activa
i FVMP. Tots han decidit unir forces amb la finalitat de reivindicar l’esport organitzat com a part de la solució a la situació actual. En un mes tan important per a tot el sector esportiu com el mes de setembre, i coincidint amb la Setmana Europea de l’Esport, s’ha aconseguit unir voluntats amb l’objectiu de donar confiança a la ciutadania i posar reivindicar l’activitat física i l’esport organitzat com a font de salut. Este és un dels mesos en què habitualment la gent torna als gimnasos i als centres esportius, però la crisi sanitària provocada per la COVID-19 està castigant el sector. La unió dels agents esportius està provocada amb la intenció que la ciutadania conega l’esforç que s’està fent als centres esportius per a garantir la seguretat dels usuaris.

Presentació de la campanya

“És una campanya per a dir a la població que l’esport és salut i que hem de fomentar la pràctica esportiva en els diferents espais. Sempre de manera segura i saludable. Això implica, evidentment, adaptar-nos a la situació en la qual ens trobem, però sabent que hi ha possibilitat de fer-ho i que els espais estan adaptats perquè així siga. S’ha fet un esforç enorme per tota la gent implicada en el món de l’esport perquè ens adaptem a esta realitat que ens toca viure, però perquè puguem continuar fent activitat física i que esta continue formant part de la nostra vida”, va indicar Vicent Marzà, conseller d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. “Volem fer valer l’activitat física i l’esport com una eina fonamental per a aconseguir tindre una bona salut, que és fonamental en estos moments de pandèmia. També volem oferir confiança i seguretat que els centres esportius són espais segurs, que reunixen tots els protocols i mesures de seguretat necessaris. Ens hem unit moltes entitats, públiques i privades, per a mostrar esta necessitat que es practique esport i que siga de manera segura”, explica Miguel Ángel Nogueras, president de l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana.

“L’esport no es rendix”

La Fundació Trinidad Alfonso també ha volgut sumar-se a esta reivindicació: “Amb esta campanya volem dir a la gent que l’esport no es rendix i que ells tampoc ho han de fer, han de continuar practicant activitat física i anant als centres esportius. Ho farem en unes condicions diferents, lògicament, però hem d’adaptar-nos a esta situació sense deixar de fer esport. En la Comunitat de l’Esport treballem perquè les condicions siguen tan segures com siga possible. Darrere de cada centre hi ha uns grans professionals que garantixen que a les instal·lacions públiques i privades es respecten tots els protocols de seguretat. És necessari que continuem fent de la Comunitat Valenciana la Comunitat de l’Esport”. “L’esport és salut i en estos moments que estem vivint cal reivindicar-lo. Primer, perquè sabem l’esforç que fan els professionals perquè els seus centres siguen segurs. Estem davant una crisi sanitària i també econòmica, per això entenem que és de justícia donar suport a aquells sectors que estan treballant per reactivar-se i que ho estan passant malament. L’activitat esportiva forma part del teixit social i econòmic de la Comunitat Valenciana i hem de treballar perquè s’alce prevalent sempre la seguretat de l’usuari. I segon, perquè l’esport s’erigix en moments com este en una garantia de salut. Necessitem estar actius i no és el moment de parar”, va indicar Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso.