El Proyecto FER 2016 es posa en marxa

Octubre 15, 2015

Dijous 15 d’octubre de 2015. Des de hui mateix, es posa en marxa la quarta edició del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa impulsada per la Fundación Trinidad Alfonso que reconeix i premia l’esforç dels esportistes de la Comunitat Valenciana. Durant els dos propers mesos, des del 15 d’octubre fins el 15 de desembre, estarà obert el termini de presentació de sol.licituds per a formar part del FER en 2016, un any molt especial a causa de la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio de Janeiro.

Des del seu naixement en 2013, el creixement del Projecte FER ha sigut espectacular. En la primera edició, els beneficiaris van ser un total de 17 esportistes. En 2014, el número d’esportistes seleccionats va fixar-se en 74. I en 2015, la xifra ja va disparar-se fins els 102 integrants. Alguns d’ells ens han oferit episodis tan vibrants com la plata de Pablo Torrijos en l’Europeu d’atletisme baix sostre en Praga, el bronze d’Alejandra Quereda i Elena López en el Campionat del Món de gimnàstica rítmica d’Stuttgart, el bronze del taekwondista Daniel Ros en els Jocs Europeus de Bakú, o els podis dels paralímpics Ricardo Ten i Maurice Eckhard en els seues respectius Mundials de natació i ciclismo. En tot cas, la llista d’alegries és inmensa.

El procés de selección dels esportistes s’inicia amb la comprovació que el sol.licitant presenta tota la documentación requerida i complix amb els resultats esportius exigits per a accedir a algunes de les tres categories del Projecte: Elit (el premi del qual ascendix a 15.000 euros per beca), En Potencia (nivel dotat amb 7.500 euros per beca) i Vivero (1.200 euros per beca). Posteriorment, té lloc una entrevista personal per a conéixer millor els candidats i per a, si cal, recabar algun tipus d’informació adicional. Per últim, una Comissió Tècnica Evaluadora, els membres de la qual es coneixeran abans de final d’este any, estudiarà les sol.licituds que hagen superat les primeres fases i decidirá els components de l’equip FER 2016. Sense límit numèric per a les categories Elit i En Potencia, la novetat per a esta edició passa per l’ampliació dels esportistes Vivero de 50 a 60 integrants.

El Projecte FER inicia un any molt especial. Molts dels seus integrants estaran presents en els Jocs Olímpics i Paralímpics del proper estiu en Rio. I alguns d’ells són inclús aspirants a pujar al podi. El FER s’ha convertit en una mena de selecció olímpica de la Comunitat Valenciana. En l’any 2015, ha englobat un total de 23 disciplines i els seus 102 esportsites s’han erigit en perfectes ambaixadors de la Cultura del Esfuerzo. Han fet de banderers de valors com el sacrifici, l’afany de superació, el respecte al Company, però també al rival, la constància o la disciplina. I tot plegat per a situar l’esport valencià en el cim del panorama nacional i internacional. El Projecte FER 2016 comença a caminar.