El president del COE transmet un missatge d’optimisme als esportistes FER

Febrer 3, 2021

Un missatge d’optimisme. Unes paraules d’ànim. Una crida a la tranquil·litat. Són algunes expressions que poden descriure l’al·locució d’Alejandro Blanco, presidentdel Comité Olímpic Espanyol, a 20 esportistes del Projecte FER durant la trobada telemàtica celebrada este matí. Quan falta menys de mig any per a la celebració dels Jocs de Tòquio, continuen envoltats d’incògnites a causa de la pandèmia de la COVID-19. La crisi sanitària no remet. El rebuig de la ciutadania japonesa a l’esdeveniment és cada vegada més gran. No obstant això, Alejandro Blanco s’ha reafirmat en la fermesa i seguretat mostrades pel Comité Olímpic Internacional en les últimes setmanes, i reitera que està convençut que hi haurà Jocs a Tòquio durant el pròxim estiu.

“Els Jocs Olímpics de Tòquio es disputaran”

“Manteniu la il·lusió, continueu entrenant. Sé que no és fàcil. Fa quasi un any que ens trobem en esta situació i no sou aliens a totes les ombres i dubtes que envolten els Jocs de l’estiu. Però el meu missatge és clar i contundent: els Jocs Olímpics de Tòquio es disputaran. El COI treballa únicament en este escenari. I té ja perfectament dissenyat un pla que assegure la salut i la seguretat de tots els esportistes que competisquen a Tòquio, amb test PCR abans de viatjar, en arribar a Tòquio i cada tres jornades a la Vila Olímpica. A més, fa poques hores, el primer ministre japonés ha afirmat que l’esdeveniment se celebrarà sí o sí. El dubte és com, però es faran. Per tant, repetisc, abstraieu-vos de tot el soroll que hi ha al voltant de Tòquio i sigueu positius, perquè els Jocs se celebraran”, va indicar Alejandro Blanco.

L’únic temor d’Alejandro Blanco residix en “el procés previ als Jocs. Sé que hi ha esdeveniments classificatoris o preolímpics que s’estan posposant i reubicant en el calendari, però també soc optimista i crec que, a mesura que avance l’any, l’horitzó millorarà. Actualment, l’equip està compost per 204 esportistes. La nostra previsió apunta a uns 300 o 310 representants. Estic convençut que el 23 de juliol la delegació espanyola desfilarà en la cerimònia inaugural. Sou guanyadors, teniu un ADN privilegiat i ens fareu vibrar a Tòquio”, va comentar el president del Comité Olímpic Espanyol.

També va estar present en esta trobada virtual Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso. Elena va fer seues les paraules d’Alejandro Blanco i va comentar que, de les crisis, “sempre es poden extraure conclusions i aprenentatges. Per això, esta situació vos farà més forts i possiblement vos reforçarà de cara als moments de màxim estrés en les competicions. Per tant, vos demane que no baixeu la guàrdia. Falten cinc mesos per a Tòquio. I espere que el Projecte FER desplace als Jocs del pròxim estiu una gran delegació”, va indicar ElenaTejedor.

Esportistes del Projecte FER

En esta trobada telemàtica, el Projecte FER va estar representat per 20 esportistes. Set d’estos esportistes ja van aconseguir classificar-se en el seu moment, entre finals de 2019 i principis de 2020. Són el gimnasta Néstor Abad, el ciclista Sebastián Mora, la jugadora de vòlei platja Liliana Fernández, la jugadora d’hoquei Lola Riera, el boxejador José Quiles, el taekwondista Raúl Martínez i l’atleta Pablo Torrijos. La resta dels assistents, en major o menor mesura, tenen opcions d’aconseguir l’anhelat passaport en els pròxims mesos. Són la gimnasta Polina Berezina, la nadadora Lidón Muñoz, el jugador de vòlei platja Pablo Herrera, les judokes Ana Pérez Box i Julia Figueroa, els atletes Eusebio Cáceres, Jorge Ureña, Enrique Llopis i Fátima Diame, les jugadores d’handbol Silvia Navarro i Lara González, el regatista Iván Pastor, la jugadora de bàsquet 3 x 3 Vega Gimeno i el ciclista de bicicleta de muntanya Sergio Mantecón. Alguns d’estos esportistes van traslladar a Alejandro Blanco els seus dubtes, inquietuds i consultes. I tots es van sentir alleujats amb el missatge que hi haurà Jocs el pròxim mes de juliol.