- La fundació presidida per Juan Roig invertirà 800.000 euros per a donar suport als 102 esportistes de la Comunitat Valenciana d’esta tercera edició.
- Dels 102 esportistes seleccionats hi ha 27 de la categoria ‘Elit’, 25 ‘En Potència’ i 50 de la categoria ‘Viver’.
- En els prolegòmens es va celebrar un torneig de bàsquet 3×3 i va presentar la seua Memòria d’Activitats 2014.
València, 10 d’abril de 2015.- La Fundació Trinidad Alfonso ha presentat este matí la tercera edició del Projecte FER (Foment Esportistes amb Reptes), una iniciativa que té l’objectiu de consolidar i impulsar els esportistes de la Comunitat Valenciana, i donar-los suport. L’acte de presentació ha tingut lloc al pavelló de la Font de Sant Lluís i ha servit per a donar el tret d’eixida a un projecte que incorpora una important quantitat de cares noves i, a més, amplia la quantia de les beques amb motiu de la proximitat dels pròxims Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio.
En el Projecte FER, impulsat per Juan Roig a través de la Fundació Trinidad Alfonso amb una inversió de 800.000 euros, participen enguany un total de 102 esportistes, 28 més que en la segona edició i 85 més que quan es va iniciar l’any 2012.
Es mantenen les tres categories que es van implantar en la primera edició: ‘Elit’, ‘En Potència’ i ‘Viver’. A partir d’ací, hi ha diverses diferències. En el primer grup s’ha passat de 18 a 27 integrants, tots els quals són esportistes del més alt nivell internacional. Rebran una ajuda de 15.000 euros.
En la categoria ‘En Potència’ es passa de 19 integrants en l’edició de 2014 a un total de 25. Es tracta d’esportistes de primera línia en el panorama nacional i que comencen a destacar en l’àmbit internacional; rebran una ajuda de 7.500 euros.
Finalment, la categoria ‘Viver’ està concebuda per a donar cabuda a aquells que ja han començat a despuntar com a futures estrelles en les categories inferiors. És el grup que més creix, fins als 50. Tots els integrants d’este grup rebran una ajuda de 1.200 euros.
Gràcies a este augment d’esportistes també creixen les disciplines esportives que tenen cabuda en esta edició del Projecte FER, com l’handbol, el tenis de taula, el rugbi, el futbol i, fins i tot, l’esquí alpí.
Per a arribar als 102 seleccionats, la Fundació Trinidad Alfonso ha recorregut, com ja va ocórrer en la segona edició, a un grup d’especialistes, que van conformar la Comissió Tècnica Avaluadora. Enguany va estar constituïda per la directora de la Unitat d’Investigació de Psicologia de l’Esport de la Universitat de València, Mª Isabel Balaguer Solà, el director general d’Esports del Comité Olímpic Espanyol, Ricardo Leiva, el tècnic d’esports del Comité Paralímpic Espanyol, Miguel Rodríguez, el periodista Alfonso Gil, l’exatleta José Antonio Redolat, l’exjugador de bàsquet i actual responsable de la divisió de Màrqueting del València Basket, Víctor Luengo, i el director esportiu del Projecte FER, Iván Colmenarejo. Esta comissió ha sigut l’encarregada de seleccionar, després d’un meticulós procés basat en mèrits i esforços esportius, els 102 integrants definitius del Projecte FER 2014.
Amb este projecte, i a través de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Roig pretén unir els valors de l’esforç i la superació en la busca de l’excel·lència a través de la pràctica esportiva i tornar a la societat valenciana part del que ha rebut d’esta al llarg dels anys.
Juan Roig, mecenes del projecte i president de la Fundació Trinidad Alfonso, va fer balanç dels dos primers anys del Projecte FER i es va referir al creixement que este ha experimentat el projecte: “Fa dos anys iniciàvem este projecte amb una voluntat: donar suport als esportistes de la Comunitat Valenciana amb la idea de convertir-los en prescriptors dels valors d’esforç i superació en tot el món i amb l’objectiu d’ajudar-los perquè competisquen al màxim nivell en els pròxims Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio. És un orgull compartir este projecte amb estos 102 excel·lents esportistes, ambaixadors perfectes dels valors d’esforç i superació”.
Festa de l’esport amb Fernando Romay i Elisa Aguilar
L’acte de presentació del Projecte FER va voler ser també una festa per a l’esport valencià i va convertir els voltants de la Fonteta en un focus d’activitats esportives. Des de primera hora del matí, en el pàrquing contigu, es va disputar un torneig 3×3 de bàsquet en el qual van participar alguns dels clubs que s’han adherit al projecte ‘L’esforç compta i descompta’, impulsat per la Fundació i la marca esportiva valenciana Luanvi.
Este torneig va comptar amb dos padrins d’autèntic luxe: Fernando Romay i Elisa Aguilar, dos dels grans basquetbolistes espanyols dels últims temps. Romay i Aguilar van acompanyar els més de 200 xiquets i xiquetes que es van donar cita a la Font de Sant Lluís, els quals van disfrutar d’una xarrada i van realitzar una sessió pràctica d’entrenament.
La Fundació Trinidad Alfonso, Memòria 2014
La Fundació Trinidad Alfonso va aprofitar l’acte d’este matí per a presentar la seua Memòria d’Activitats de l’any 2014, en la qual es fa balanç dels projectes que va dur a terme l’any passat i de la inversió que van comportar. La Fundació, que se sustenta amb les aportacions del seu president i únic mecenes, Juan Roig, va participar en aproximadament 50 projectes de diferent envergadura, que han suposat un important impacte social.
La inversió per a dur-los a terme va ser de 3.655.000 euros, amb els quals s’ha pogut arribar a prop de 560.000 persones, més de 160.000 de les quals van ser de manera directa, participant en esdeveniments com la Marató, la Mitja Marató, els circuits de la ciutat de València, de la Diputació, la Mitja Marató de Santa Pola o les proves amb què col·labora a la província de Castelló. A més, ha arribat a prop de 400.000 persones a través d’accions socials que utilitzen l’esport com a exemple d’esforç i superació.