La setena edició del Projecte FER, el programa de beques a esportistes valencians impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso, es posa en marxa. Des d’este divendres, 2 de novembre, i fins al pròxim 14 de desembre, estarà obert el termini de presentació de sol·licituds per a formar part de l’equip FER durant l’any 2019.
La proximitat dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio es reflectix en esta nova convocatòria. Una de les grans novetats residix en l’increment de l’ajuda concedida als esportistes que formen part de la màxima categoria, la coneguda com a “Elit”, els membres de la qual passen a rebre 18.000 euros. Estos esportistes són els que alberguen més opcions de disputar els Jocs de Tòquio 2020. Els components del nivell “Promeses” mantenen l’ajuda de l’any passat, de 7.500 euros.
Finalment, la categoria “Viver”, la que acull els esportistes més jóvens, s’amplia en una subdivisió denominada “Viver +”. Els qui s’integren en “Viver”, percebran 2.000 euros, mentre que els components de “Viver +” rebran 3.000 euros, una xifra superior com a reconeixement a la consecució de la doble via de resultats, la nacional i la internacional. Sense límit numèric en “Elit” i “Promeses”, la xifra màxima d’esportistes en la categoria de “Viver”, inclòs “Viver +”, és de 60.
A més, l’any 2019, i per tercer any seguit, el Projecte FER acull els anomenats “ReFERents”, esportistes que van estar en els Jocs de Rio 2016 i que ja es troben en plena transició a altres etapes professionals o formatives. Estos 9 “ReFERents” continuen sent Mónica Merenciano, Laura Gómez, Concha Montaner, Alejandra Quereda, Elena López, Sugoi Uriarte, César Sempere, Matías Tudela i David Casinos.
El procés de selecció dels esportistes per al FER 2019 s’inicia amb la comprovació que el sol·licitant presenta tota la documentació requerida i complix els resultats esportius exigits en les bases de la convocatòria per a accedir a algunes de les tres categories del projecte. Posteriorment, té lloc una entrevista personal per a conéixer millor els candidats i, si és necessari, per a recaptar algun tipus d’informació addicional. Finalment, una Comissió Tècnica Avaluadora, els membres de la qual seran publicats en la web del Projecte FER, www.proyectofer.es, abans que acabe l’any, estudiarà les sol·licituds que hagen superat els primers sedassos. Abans de la conclusió del mes de gener, tindrà lloc la deliberació per part de la Comissió Tècnica Avaluadora i es coneixerà la configuració de l’equip FER 2019.
A partir del divendres 2 de novembre, es podran consultar les bases de la convocatòria en l’enllaç següent: www.proyectofer/convocatoria-2019.
D’esta manera, el Projecte FER continua avançant en el seu segon cicle olímpic i continua fixant el seu objectiu en 2020. La Fundació Trinidad Alfonso, com va assegurar fa uns mesos el seu president Juan Roig, aspira al fet que en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio hi haja una àmplia delegació d’esportistes de la Comunitat Valenciana. Tot això, per a situar l’esport valencià en el cim del panorama nacional i internacional. El Projecte FER 2019 comença a caminar.
Juan Roig i l’esport en la Comunitat Valenciana
La Fundació Trinidad Alfonso, impulsora d’este projecte, és un dels vehicles a través dels quals Juan Roig desenvolupa la seua labor de mecenatge esportiu en la Comunitat Valenciana, però n’hi ha més. Des de fa 30 anys, Juan Roig dona suport al Valencia Basket. Més enllà del compromís amb el primer equip, fa un any es va inaugurar una instal·lació per a garantir el futur d’este esport a la ciutat, L’Alqueria del Basket, la casa del bàsquet per a les futures generacions.