Sèrie de circuits i rutes saludables a València

La Fundació Trinidad Alfonso i l’Ajuntament de València van acordar la creació d’una sèrie de circuits saludables perquè l’usen i el disfruten els corredors o passejants. En 2018 s’ha construït el primer circuit: el de Tarongers, que s’ha sumat al Circuit 5K per a corredors al Jardí del Túria, i s’ha convertit així en el primer dels nous 10 circuits que conformen un projecte que fa encara més gran el concepte de Valencia Ciudad del Running.

Esta nova ruta de Tarongers, de 2,2 quilòmetres, se suma al Circuit 5K que va nàixer l’any 2015. En els 2.200 metres que recorren l’avinguda de Tarongers al costat de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, a més de la senyalització per a l’ús de corredors i d’indicacions de distància cada 100 metres, es van instal·lar dos punts d’estiraments i exercicis de força, quatre fonts com a punts d’hidratació, 91 arbres per a millorar l’entorn i incrementar les zones d’ombra en esta via i es van cobrir 42 escocells per a facilitar el pas dels corredors o veïns.

Així, el primer dels nous 10 circuits del qual disfrutaran els amants del running a València permet compatibilitzar l’ús esportiu amb els vianants, i d’esta manera es milloren les condicions del paviment i es reparen les àrees deformades o perilloses.