L’objectiu d’aquest programa és impulsar els equips de la Comunitat Valenciana que militen en les primeres o segones categories dels seus respectius esports. La quantia destinada serà també d’1,5 milions d’euros per a la temporada 2020-2021.

En ‘Actívate Equipos’ participen un total de 34 clubs diferents, sis dels quals doblen amb conjunts masculins i femenins. En total, Juan Roig destinarà del seu patrimoni personal 1,5 milions d’euros anuals durant els pròxims quatre anys amb dos objectius clars: 

1. Evitar la fugida de talents. 

2. Evitar la desaparició de clubs de nivell després de la previsible falta de patrocinis.

 

Requisits de l’ajuda

L’ajuda final assignada a cada club s’ha determinat a partir del pressupost total de cada club i d’una sèrie de paràmetres variables, com el nombre esportistes en la base, el nombre d’esportistes dels dos gèneres, la presència de valencians, o la captació de patrocinis privats, entre altres. A més, per a convertir-se en beneficiari d’esta nova línia d’ajudes, els equips havien de reunir dos requisits: 

  1. Pertànyer a una federació de la Comunitat Valenciana que participa en algun dels programes que desenvolupa la Fundació Trinidad Alfonso.
  2. Formar part d’una competició composta, almenys, per 8 conjunts i el sistema de competició dels quals conste, com a mínim, de 14 jornades, una vegada tots els equips s’hagen enfrontat a doble volta. A més, el club ha de tindre identitat pròpia, és a dir, no ha de ser secció esportiva d’un club de futbol professional. Finalment, als clubs se’ls demana que difonguen la imatge de la Comunitat de l’Esport

Pel que fa a les dades, per sexes, la distribució és de 24 equips masculins i 15 conjunts femenins, a més de dos mixtos (els de bàdminton). Pel que fa a la distribució geogràfica, 14 són de la província de València, 17 corresponen a la província d’Alacant i 11 a la de Castelló. A més, dels 41 equips, 14 estan en la categoria principal dels seus respectius esports i la resta, en la categoria de plata. Finalment, el nombre d’esports als quals pertanyen estos equips són huit: handbol, voleibol, rugbi, tenis de taula, patinatge, bàdminton, hoquei herba i waterpolo.