Els premis Emprén Esport ja tenen guanyadors

Març 10, 2015

La Fundació Trinidad Alfonso i MARCA han entregat este dimarts els premis de la primera edició d’Emprén Esport, que té com a missió impulsar l’emprenedoria esportiva.

Esta primera convocatòria ha repartit 120.000 euros (25.000 per als quatre guanyadors i 5.000 per als accèssits), que s’invertiran en l’execució dels projectes seleccionats a la Comunitat Valenciana.

Els premis s’agrupen en quatre categories, vinculades a les línies de treball de la Fundació: Universalització de l’esforç (esdeveniment esportiu), Desenvolupament de l’esforç (promoció de valors), Prescripció de l’esforç (integració de l’esport adaptat) i Atracció de l’esforç (turisme esportiu).

En la categoria d’Universalització, ha resultat guanyador el Club d’Atletisme de Santa Pola (Alacant) amb el projecte “Santa Pola ho dóna tot”, i l’accèssit ha sigut per a la Marxa Cicloturista Ciutat de València, del CD Podium.

En Desenvolupament de l’esforç, el guanyador ha sigut el projecte “Descobrix l’atletisme”, del Club d’Atletisme Playas de Castellón, i l’accèssit per a “Herois olímpics”, del COE.

En la categoria Prescripció de l’esforç, el projecte “De l’inici al paralimpisme” de la Federació Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana, ha sigut elegit com el millor; mentres que l’accèssit és per a la Fundació Special Olympics Espanya, amb la seua idea “Campionat de Futbol 7 Unificat”.

Dins de l’apartat de Turisme esportiu, Atracció de l’esforç, ha sigut guardonat amb el primer premi el Club Balonmano Torrellano pel seu Torneig Internacional d’Handbol i l’accèssit ha recaigut en el Torneig Internacional de Futbol Base, Costa Blanca Cup, de Tour-Sport Promociones Deportivas.

Estos premis han comptat amb el suport d’esportistes i exesportistes de reconegut prestigi nacional i internacional, que han volgut apadrinar els guardons.

Així ho han manifestat Pablo Torrijos, Amaya Valdemoro, Merche Peris, Aauri Bokesa, David Casinos, Cecilio Alonso i Damián Quintero.

L’acte, celebrat en la seu d’Unidad Editorial a Madrid, ha estat presidit per Ana Muñoz, directora general del Consell Superior d’Esports (CSD) qui ha destacat la labor de la Fundació Trinidad Alfonso “en uns temps difícils per a la promoció de l’esport”.

La directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, ha destacat la qualitat dels projectes presentats i ha resumit l’objectiu d’Emprén Esport com “la necessitat de donar eixida a l’emprenedoria esportiva que hi ha a la Comunitat Valenciana”.